אישה בחורף

במיוחד לימי החורף : אירוח ביתי מושלם

גשום, יורד ברד, ולכם מתחשק לפגוש אנשים בלי לצאת מהבית. אז הבאנו לכם מספר מנות קוקטייל נגישות וטעימות, שישלימו את חווית האירוח ויותירו רושם רב בקרב המתארחים

הבית הוא המקום ההכי אינטימי שלנו. במשך שנים אנחנו אוספים חפצים מכל המקומות שנסענו אליהם, אנחנו שוברים את הראש לגבי הצבע האידיאלי לסלון וחוסכים סכומי כסף נכבדים בשביל לשדרג את המטבח. על החשיבות, הכמעט מכרעת ביצירת חלל ביתי, הרמוני ואסתטי כתבו כבר בכל ספרי הפנג שוואי, אבל לא לשם כך התכנסנו היום. אל הבית, המקדש שלנו, מגיעים לא פעם אורחים, קרובים ורחוקים, נכנסים לטריטוריה הפרטית ומקבלים "טעימה" לגבי סגנון החיים שלנו.

בשנים האחרונות חזרה לאופנה תרבות האירוח הביתי, ועריכת חגיגות מכל סוג במתחם הפרטי תפסה תאוצה והפכה לפופולארית במיוחד. מלאכת האירוח מלווה לא פעם בהיסטריה: ההורים מורים לילדים לסדר את החדרים, המנקה עונה לקריאת האס.או.אס של המשפחה, והבשלן מבני הבית מוצא עצמו בהתלבטות אינסופית "מה כולם אוהבים". אז החלטנו להציע מספר מנות קוקטייל אסתטיות, נגישות וטעימות שישלימו את חווית האירוח ויקבעו את טון הביקורות: "כאן גרים בכיף, אנשים עם סטייל".

פשטידת זוקיני ובזיליקום

כמות: כ-15 פשטידות אישיות

זמן הכנה: 10 דקות (זמן אפייה עוד 20 דקות)

מצרכים
650 גרם זוקיני 
150 גרם בצל סגול 
250 גרם גבינה מגורדת (קשקבל, מוצרלה, גאודה, צהובה)
400 גרם שמנת חמוצה
4 ביצים
חופן בזיליקום
2 כפות קמח תופח
מלח, פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  • קוצצים את הבצל ומטגנים עד ריכוך.
  • חותכים את הזוקיני לחצי טבעת.
  • קוצצים את הבזיליקום ומערבבים את כל החומרים (שמנת חמוצה, גבינות, ביצים, זוקיני, בצל, בזיליקום וקמח) ומתבלים במלח ופלפל.
  • מזלפים לתבנית שקעים מסיליקון בקוטר 7 ס"מ ואופים במשך 20 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

טארטלט פילו במילוי תאנה וגבינה כחולה

כמות: בערך 10-12 טארטלטים

זמן הכנה: 20 דקות

מצרכים
2 דפי פילו
3 כפות שמן
4 תאנים
50 גרם גבינה כחולה
עירית קצוצה לקישוט/ מיקרו עלי סלק לקישוט

אופן ההכנה

  • לוקחים דף פילו ובעזרת מברשת מורחים חצי מכמות השמן על הצד העליון של הדף.
  • מניחים את הדף השני על הדף הראשון שמשוח בשמן וחוזרים על הפעולה שנית.
  • חותכים בעזרת סכין חדה לריבועים בגודל 6 ס"מ על 6 ס"מ.
  • מניחים את הריבועים בתבנית שקעים מסיליקון קוטר 4 ס"מ ואופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות למשך 6-7 דקות.
  • מקררים היטב את הדפים ומוציאים מהתבנית.
  • חותכים כל תאנה לארבעה חלקים ומניחים רבע תאנה בתוך כוסות הפילו וקוביית גבינת רוקפור ומקשטים במיקרו עלי סלק. מטפטפים מעט סילאן.

גנש שוקולד בכוסות אישיות

כמות: בערך 12 שוטים

זמן הכנה: 20 דקות (זמן קירור 6 שעות)

מצרכים
להכנת גנש שוקולד מריר
400 גרם שמנת מתוקה 42% שומן
200 גרם שוקולד מריר לפחות 56% קקאו

להכנת גנש שוקולד לבן
200 גרם שמנת מתוקה
130 גרם שוקולד לבן
כוסות שוט 60 מ"ל

אופן ההכנה

  • להכנת גנש השוקולד המריר: מרתיחים את השמנת המתוקה עד רתיחה.
  • שופכים את השמנת הרתוחה על השוקולד המריר ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת חלקה.
  • מקררים לפחות 6 שעות- עדיף לילה במקרר.
  • מקציפים את התערובת בערך 2 דקות עד לקבלת קרם יציב- גנש שוקולד.
  • מזלפים לכוסות שוט 2/3 גובה.
  • מכניסים את כוסות גנש השוקולד למקרר ל- 4 שעות.
  • להכנת גנש שוקולד לבן: מרתיחים את השמנת המתוקה עד רתיחה.
  • שופכים על השוקולד הלבן ומקררים בטמפרטורת החדר במשך 3 שעות.
  • מזלפים את הגנש הלבן על המוס המריר ומקררים במקרר במשך 6 שעות.

* אפשר לקשט בשוקולד מגורד.